tr | en | ua | ru
Buğday Gözetimi

Buğday Gözetimi

Buğday Gözetimi, lojistik zincirinin çeşitli aşamalarında gerçekleşen kritik bir kalite kontrol sürecidir. Bu süreç, ticaret risklerini minimize eder; bu riskler, sözleşme şartlarına uymayan, yanlış miktarda sevk edilen veya buğday ihracatı/içeriği işlemleri için gerekli belgelerden yoksun yüklerin teslimatına veya alınmasına bağlıdır.

CISS GROUP, dünya çapındaki ara depolama depolarında, silolarda, fabrikalarda ve limanlarda büyük tarım işletmeleri ve uluslararası ticaret şirketleri için kapsamlı buğday gözetimi hizmetleri sunmaktadır.

Buğday ürünleri, nişasta ve protein içeriğindeki farklılıklar da dahil olmak üzere birçok açıdan önemli ölçüde değişkenlik gösterebilir. Buğdayın sınıflandırılmasında kullanılan çeşitli parametreler vardır. İlk üç sınıf, gıda için ayrılmıştır (Grup A), ardından gelen iki sınıf ise özellikle makarna üretimi için kullanılır. Ayrıca, Grup B, gıda olmayan buğdayı sınıflandırmak için kullanılır ve altıncı sınıf ise yemlik buğday için ayrılmıştır. Buğday kalitesinin sınıflandırılması, ülkeden ülkeye biraz farklılık gösterebilir, çünkü evrensel olarak kabul edilen standartlar yoktur.

CISS GROUP'un GAFTA akreditasyonlu gözetmenleri ve laboratuvar teknikerleri, tedarik zincirinin herhangi bir noktasında buğday gözetimi yapmaktadır.

Buğday Gözetiminin Temel Aşamaları:

Gelen/Giden Buğday Gözetimi
Bu gözetim, buğdayın silolara veya limanlara teslimi sırasında ve fabrikalardan veya silo depolarından serbest bırakılması sırasında gerçekleşir. CISS GROUP gözetmeni, depo alanının yük depolamak için uygunluğunu görsel olarak değerlendirir ve yükü, kuru, kontaminasyondan, zararlılardan, yabancı maddelerden, yabani otlardan, küften veya yabancı kokulardan arınmış olduğundan emin olmak için kontrol eder. Çuval içindeki buğdaylar için, gözetmen çuvalların ıslaklık belirtilerini kontrol eder ve eğer anlaşmaya varılmışsa, numune almak ve kalite kontrolü yapmak için seçici çuval açılışları yapar.

Buğday Yüklemeden Önce Konteynerlerin/Ambarların Temizliğinin Kabulü
Bu aşama, konteynerlerin ve boş ambarların temizliğini görsel olarak denetlemeyi ve buğday taşımaya uygunluğunu doğrulamayı içerir. Gözetmen, iç yüzeyleri dikkatlice inceler ve konteyner kapaklarının ve ambar kapaklarının kilit, menteşe ve bağlantı elemanlarının bütünlüğünü, ayrıca kapı ve kapaklardaki lastik contaları kontrol eder.

Yükleme Süreci Görsel Kontrolü ve Buğday Numune Alma
Yükleme sırasında, gözetmen buğdayın yüklenmesini izler, brüt/net ağırlığı yeniden tartarak onaylar ve draft sörvey yöntemi ile ilk, ara ve nihai ağırlık kontrollerini yapar. Gözetmen ayrıca fümigasyon sürecini denetler, yükün kalitesini görsel olarak değerlendirir, GAFTA numune alma kurallarına göre numune alır ve karma numuneler oluşturur. Yükleme sonunda, gözetmen konteynerleri veya ambarları mühürler ve tüm verileri, müşterilerin erişebileceği raporlara işler. CISS GROUP, 7/24 yükleme denetimi ve numune alma hizmetleri sunmaktadır.

Buğday Kalitesinin Laboratuvar Analizi
Buğday kalitesi, yalnızca GAFTA akreditasyonlu laboratuvarlarda, sözleşmede kararlaştırılan uluslararası standartlara göre değerlendirilir. Buğday kalitesinin belirlenmesinde kullanılan standart parametreler arasında renk, koku, protein içeriği, düşüş sayısı, doğal ağırlık ve safsızlıklar ile çimlenme bulunur.
Ek kalite göstergeleri, vitreozluk ve glutenin kalite ve miktarını içerebilir. Laboratuvar testleri ayrıca buğdayda pestisitler, mikotoksinler, GDO'lar, dioksinler, ağır metaller ve radyoaktif maddeler olup olmadığını kontrol eder.
Müşterinin talebi üzerine, her belirli yük için yükleme sürecinde ekspres analizler yapılabilir.

Fotoğraf ve Video Raporlama
Gözetmenler, denetimin her aşamasını fotoğraflar ve videolarla belgelendirir ve tüm kaydedilen olaylara zaman damgası ekler. Buğday gözetimi tamamlandığında, CISS GROUP, tüm denetim aşamalarını kapsayan ayrıntılı bir fotoğraf raporu sunar.

Sertifikalar
Buğday gözetimi tamamlandığında, nihai bir sertifika veya rapor düzenlenir. Müşteriler, belgelerin özgünlüğünü, CISS GROUP web sitesine yönlendiren benzersiz bir QR kodu kullanarak doğrulayabilir ve burada sertifikaların PDF versiyonlarına erişebilirler. Sertifikalarımız, dijital bir kriptografik imza ile güvence altına alınarak güvenilirlik ve güvenlik sağlanır.

Dijital imzalı sertifikalar, bankalar tarafından genellikle ticaret işlemlerinin bütünlüğünü doğrulamak için kullanılır, özellikle de akreditif işlemleri sırasında.

Whatsapp Hızlı Teklif!