tr | en | ua | ru
Laboratuvar Testleri

Laboratuvar Testleri

Günümüz pazarında, müşteriler ve son kullanıcılar giderek daha fazla doğal, güvenli ve organik tarım ve işlenmiş gıda ürünlerine öncelik vermektedir. Bunun bir sonucu olarak, resmi kalite standartları ve düzenlemeleri daha katı hale gelmektedir.

CISS GROUP laboratuvarları, GAFTA ve FOSFA tarafından belirlenen uluslararası standartlara uygun olarak akredite edilmiş ve sertifikalandırılmıştır. Standart işletim prosedürlerimiz (SOP’ler), ISO/IEC 17025 kalite yönetim standardına uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır. Laboratuvar personelimiz, sektörel seminerlere katılarak ve laboratuvarlar arası karşılaştırmalı test turlarında yer alarak yetkinliklerini sürekli geliştirmekte ve bağımsız, tam izlenebilir yüksek kaliteli hizmetler sunma konusundaki uzmanlıklarını kanıtlamaktadır.

FOSS ve VELP gibi önde gelen küresel üreticilere ait en son teknoloji ekipmanları kullanarak, belirlenen yöntemlere uygun etkin testler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, talep üzerine sunulan mobil laboratuvarlarımız, inceleme alanına yakın analiz yapılmasını mümkün kılarak, numune alma sürecinde hızlı sonuçlar alınmasını sağlar ve müşterilerimiz için çevrimiçi erişim imkânı sunar.

Laboratuvar personelimiz için geliştirdiğimiz iç eğitim programı ve uluslararası konferans ve seminerlere düzenli katılım, CISS GROUP tarafından yürütülen analitik çalışmaların kalitesini garanti altına almaktadır.

WHEAT

ANALİZLER YÖNTEM
Renk ve koku GOST 10967
Haşere bulaşımı DSTU ISO 6639-3, ISO 6639-3
1000 tane ağırlığı ISO 520
Hektolitre ağırlığı DSTU 4234, DSTU GOST 10840, ISO 7971-3, USDA
Yabancı madde ve safsızlıklar DSTU 3768, ISO 7970, EN 15587, USDA, GAFTA 26:1, GAFTA 26:2
Nem oranı GOST 13586.5, DSTU ISO 712, ISO 712, GAFTA 2:3/ISO 712, USDA
Kjeldahl yöntemiyle protein analizi (mevcut ve kuru madde bazında) GOST 10846, DSTU ISO 20483, ISO 20483, GAFTA 4:2/ISO 20483
Yaş gluten DSTU ISO 21415-1, ISO 21415-1, GAFTA 25:1/ ISO 21415-1
Lif GOST 13496.2, ISO 6865, GAFTA 9:0/ ISO 6865

BARLEY

ANALİZLER YÖNTEM
Renk ve koku GOST 10967
Haşere bulaşımı DSTU ISO 6639-3, ISO 6639-3
1000 tane ağırlığı ISO 520
Hektolitre ağırlığı DSTU 4234, DSTU GOST 10840, ISO 7971-3, USDA
Yabancı madde ve safsızlıklar DSTU 3769, EN 15587, USDA, GAFTA 26:1, GAFTA 26:2
Nem oranı GOST 13586.5, DSTU ISO 712, ISO 712, GAFTA 2:3/ISO 712, USDA
Kjeldahl yöntemiyle protein analizi (mevcut ve kuru madde bazında) GOST 10846, DSTU ISO 20483, ISO 20483, GAFTA 4:2/ISO 20483
Lif oranı GOST 13496.2, ISO 6865, GAFTA 9:0/ ISO 6865

CORN

ANALİZLER YÖNTEM
Renk ve koku GOST 10967
Haşere bulaşımı DSTU ISO 6639-3, ISO 6639-3
1000 tane ağırlığı ISO 520
Hektolitre ağırlığı DSTU 4234, DSTU GOST 10840, ISO 7971-3, USDA
Yabancı madde ve safsızlıklar ISO 19942, EN 16378
Nem oranı GOST 13586.5, DSTU ISO 6540, ISO 6540, GAFTA 2:4/ISO 6540, USDA
Kjeldahl yöntemiyle protein analizi (mevcut ve kuru madde bazında) GOST 10846, DSTU ISO 20483, ISO 20483, GAFTA 4:2/ISO 20483
Lif oranı GOST 13496.2, ISO 6865, GAFTA 9:0/ ISO 6865

SORGHUM

ANALİZLER YÖNTEM
Renk ve koku GOST 10967
Haşere bulaşımı DSTU ISO 6639-3, ISO 6639-3
1000 tane ağırlığı ISO 520
Hektolitre ağırlığı DSTU 4234, DSTU GOST 10840, ISO 7971-3, USDA
Yabancı madde ve safsızlıklar DSTU 4962, EN 16378
Nem oranı GOST 13586.5, DSTU ISO 712, ISO 712, GAFTA 2:3/ISO 712
Yağ oranı DSTU ISO 7302:2003, ISO 11085:2015, ISO 6492, GAFTA 3:0/ ISO 6492
Kjeldahl yöntemiyle protein analizi (mevcut ve kuru madde bazında) GOST 10846, DSTU ISO 20483, ISO 20483, GAFTA 4:2/ISO 20483
Lif oranı GOST 13496.2, ISO 6865, GAFTA 9:0/ ISO 6865

SUNFLOWERSEED

ANALİZLER YÖNTEM
Renk ve koku GOST 27988
Hektolitre ağırlığı DSTU 4694
Yabancı madde ve safsızlıklar DSTU 4694, GOST 10854, DSTU ISO 658, ISO 658
Nem oranı DSTU 4811, DSTU ISO 665:2008, ISO 665:2000
Yağ oranı ISO 659
Serbest yağ asitleri (Asit değeri) GOST 10858, DSTU ISO 729, ISO 660, ISO 729
Kjeldahl yöntemiyle protein analizi (mevcut ve kuru madde bazında) ISO 5983-1, GAFTA 4:1/ ISO 5983-1

RAPESSEEDS

ANALİZLER YÖNTEM
Renk ve koku GOST 27988
Yabancı madde ve safsızlıklar DSTU 4694, DSTU ISO 658, ISO 658
Nem oranı DSTU 4811, DSTU ISO 665:2008, ISO 665:2000
Yağ oranı ISO 659
Serbest yağ asitleri (Asit değeri) GOST 10858, DSTU ISO 729, ISO 660, ISO 729
Kjeldahl yöntemiyle protein analizi (mevcut ve kuru madde bazında) ISO 5983-1, GAFTA 4:1/ ISO 5983-1

LINESEEDS

ANALİZLER YÖNTEM
Renk ve koku GOST 27988
Yabancı madde ve safsızlıklar DSTU 4694, DSTU ISO 658, ISO 658
Nem oranı DSTU 4811, DSTU ISO 665:2008, ISO 665:2000
Yağ oranı ISO 659
Serbest yağ asitleri (Asit değeri) GOST 10858, DSTU ISO 729, ISO 660, ISO 729

SOYA FASULYESİ

ANALİZLER YÖNTEM
Renk ve koku GOST 27988
Test ağırlığı DSTU GOST 10840, USDA
Yabancı madde ve safsızlıklar DSTU 4964, DSTU ISO 658, ISO 658, DSTU ISO 605, ISO 605, USDA
Nem oranı DSTU 4811, DSTU ISO 665:2008, ISO 665:2000
Yağ oranı ISO 659
Serbest yağ asitleri (Asit değeri) GOST 10858, DSTU ISO 729, ISO 660, ISO 729
Kjeldahl metodu ile protein, olduğu gibi. Kjeldahl metodu ile protein içeriği, kuru madde olarak ISO 5983-1, GAFTA 4:1/ ISO 5983-1

Nohut

ANALİZLER YÖNTEM
Renk ve koku GOST 27988
Test ağırlığı DSTU GOST 10840, USDA
Yabancı madde ve safsızlıklar DSTU 4523, GOST 30483, ISO 605
Nem oranı GOST 13586.5, ISO 24557
Kjeldahl metodu ile protein, olduğu gibi. Kjeldahl metodu ile protein içeriği, kuru madde olarak GOST 10846, DSTU ISO 20483, ISO 20483, GAFTA 4:2/ISO 20483

BUĞDAY KEPEĞİ

ANALİZLER YÖNTEM
Yabancı madde ve safsızlıklar
Tozlar
Pellitlerin çapı
Nem oranı ISO 6496, GAFTA 2:1/ ISO 6496
Yağ içeriği DSTU ISO 7302:2003, ISO 11085:2015, ISO 6492, GAFTA 3:0/ ISO 6492
Kjeldahl metodu ile protein, olduğu gibi. Kjeldahl metodu ile protein içeriği, kuru madde olarak ISO 5983-1, GAFTA 4:1/ ISO 5983-1
Fiber içeriği GOST 13496.2, ISO 6865, GAFTA 9:0/ ISO 6865
Kül veriminin yakma ile belirlenmesi ISO 2171:2007

SFS MEAL & CAKE

ANALİZLER YÖNTEM
Renk ve koku
Yabancı madde ve safsızlıklar
Pellitlerin çapı
Tozlar
Nem oranı ISO 6496, GAFTA 2:1/ ISO 6496
FFA (Asit değeri) ISO 660
Kjeldahl metodu ile protein, olduğu gibi. Kjeldahl metodu ile protein içeriği, kuru madde olarak ISO 5983-1, GAFTA 4:1/ ISO 5983-1
Fiber içeriği GOST 13496.2, ISO 6865, GAFTA 9:0/ ISO 6865
Kül veriminin yakma ile belirlenmesi ISO 2171:2007

Soya Fasulyesi Meal & Cake

ANALİZLER YÖNTEM
Renk ve koku
Yabancı madde ve safsızlıklar
Tozlar
Pellitlerin çapı
Nem oranı ISO 6496, GAFTA 2:1/ ISO 6496
FFA (Asit değeri) ISO 660
Kjeldahl metodu ile protein, olduğu gibi. Kjeldahl metodu ile protein içeriği, kuru madde olarak ISO 5983-1, GAFTA 4:1/ ISO 5983-1
Fiber içeriği GOST 13496.2, ISO 6865, GAFTA 9:0/ ISO 6865
Kül veriminin yakma ile belirlenmesi ISO 2171:2007

Kolza Tohumu Meal & Cake

ANALİZLER YÖNTEM
Renk ve koku
Yabancı madde ve safsızlıklar
Tozlar
Pellitlerin çapı
Nem oranı ISO 6496, GAFTA 2:1/ ISO 6496
FFA (Asit değeri) ISO 660
Kjeldahl metodu ile protein, olduğu gibi. Kjeldahl metodu ile protein içeriği, kuru madde olarak ISO 5983-1, GAFTA 4:1/ ISO 5983-1
Fiber içeriği GOST 13496.2, ISO 6865, GAFTA 9:0/ ISO 6865

Bitkisel Yağlar

ANALİZLER YÖNTEM
Tat ve koku GOST 5472
Nem oranı DSTU 4603, ISO 662, AOCS Ca 2c-25
Çözünebilen safsızlıklar ISO 663, DSTU 5063
Alevlenme noktası DSTU 4455, ISO 15267
FFA (Asit değeri) DSTU 4350, DSTU 5062, ISO 660
Peroksit değeri DSTU 4570, ISO 3960
İyot değeri DSTU 4569, ISO 3961
Hacim başına kütle DSTU 4633, ISO 6883
Soğuk test DSTU 4492
Erime noktası ISO 6321
Fosfor içeriği belirlemesi ISO 10540-1:2003
Sabun DSTU 6048:2008
Whatsapp Hızlı Teklif!