Günümüz pazarında, müşteriler ve son kullanıcılar giderek daha fazla doğal, güvenli ve organik tarım ve işlenmiş gıda ürünlerine öncelik vermektedir. Bunun bir sonucu olarak, resmi kalite standartları ve düzenlemeleri daha katı hale gelmektedir.
CISS GROUP laboratuvarları, GAFTA ve FOSFA tarafından belirlenen uluslararası standartlara uygun olarak akredite edilmiş ve sertifikalandırılmıştır. Standart işletim prosedürlerimiz (SOP’ler), ISO/IEC 17025 kalite yönetim standardına uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır. Laboratuvar personelimiz, sektörel seminerlere katılarak ve laboratuvarlar arası karşılaştırmalı test turlarında yer alarak yetkinliklerini sürekli geliştirmekte ve bağımsız, tam izlenebilir yüksek kaliteli hizmetler sunma konusundaki uzmanlıklarını kanıtlamaktadır.
FOSS ve VELP gibi önde gelen küresel üreticilere ait en son teknoloji ekipmanları kullanarak, belirlenen yöntemlere uygun etkin testler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, talep üzerine sunulan mobil laboratuvarlarımız, inceleme alanına yakın analiz yapılmasını mümkün kılarak, numune alma sürecinde hızlı sonuçlar alınmasını sağlar ve müşterilerimiz için çevrimiçi erişim imkânı sunar.
Laboratuvar personelimiz için geliştirdiğimiz iç eğitim programı ve uluslararası konferans ve seminerlere düzenli katılım, CISS GROUP tarafından yürütülen analitik çalışmaların kalitesini garanti altına almaktadır.
WHEAT
ANALİZLER |
YÖNTEM |
Renk ve koku |
GOST 10967 |
Haşere bulaşımı |
DSTU ISO 6639-3, ISO 6639-3 |
1000 tane ağırlığı |
ISO 520 |
Hektolitre ağırlığı |
DSTU 4234, DSTU GOST 10840, ISO 7971-3, USDA |
Yabancı madde ve safsızlıklar |
DSTU 3768, ISO 7970, EN 15587, USDA, GAFTA 26:1, GAFTA 26:2 |
Nem oranı |
GOST 13586.5, DSTU ISO 712, ISO 712, GAFTA 2:3/ISO 712, USDA |
Kjeldahl yöntemiyle protein analizi (mevcut ve kuru madde bazında) |
GOST 10846, DSTU ISO 20483, ISO 20483, GAFTA 4:2/ISO 20483 |
Yaş gluten |
DSTU ISO 21415-1, ISO 21415-1, GAFTA 25:1/ ISO 21415-1 |
Lif |
GOST 13496.2, ISO 6865, GAFTA 9:0/ ISO 6865 |
BARLEY
ANALİZLER |
YÖNTEM |
Renk ve koku |
GOST 10967 |
Haşere bulaşımı |
DSTU ISO 6639-3, ISO 6639-3 |
1000 tane ağırlığı |
ISO 520 |
Hektolitre ağırlığı |
DSTU 4234, DSTU GOST 10840, ISO 7971-3, USDA |
Yabancı madde ve safsızlıklar |
DSTU 3769, EN 15587, USDA, GAFTA 26:1, GAFTA 26:2 |
Nem oranı |
GOST 13586.5, DSTU ISO 712, ISO 712, GAFTA 2:3/ISO 712, USDA |
Kjeldahl yöntemiyle protein analizi (mevcut ve kuru madde bazında) |
GOST 10846, DSTU ISO 20483, ISO 20483, GAFTA 4:2/ISO 20483 |
Lif oranı |
GOST 13496.2, ISO 6865, GAFTA 9:0/ ISO 6865 |
CORN
ANALİZLER |
YÖNTEM |
Renk ve koku |
GOST 10967 |
Haşere bulaşımı |
DSTU ISO 6639-3, ISO 6639-3 |
1000 tane ağırlığı |
ISO 520 |
Hektolitre ağırlığı |
DSTU 4234, DSTU GOST 10840, ISO 7971-3, USDA |
Yabancı madde ve safsızlıklar |
ISO 19942, EN 16378 |
Nem oranı |
GOST 13586.5, DSTU ISO 6540, ISO 6540, GAFTA 2:4/ISO 6540, USDA |
Kjeldahl yöntemiyle protein analizi (mevcut ve kuru madde bazında) |
GOST 10846, DSTU ISO 20483, ISO 20483, GAFTA 4:2/ISO 20483 |
Lif oranı |
GOST 13496.2, ISO 6865, GAFTA 9:0/ ISO 6865 |
SORGHUM
ANALİZLER |
YÖNTEM |
Renk ve koku |
GOST 10967 |
Haşere bulaşımı |
DSTU ISO 6639-3, ISO 6639-3 |
1000 tane ağırlığı |
ISO 520 |
Hektolitre ağırlığı |
DSTU 4234, DSTU GOST 10840, ISO 7971-3, USDA |
Yabancı madde ve safsızlıklar |
DSTU 4962, EN 16378 |
Nem oranı |
GOST 13586.5, DSTU ISO 712, ISO 712, GAFTA 2:3/ISO 712 |
Yağ oranı |
DSTU ISO 7302:2003, ISO 11085:2015, ISO 6492, GAFTA 3:0/ ISO 6492 |
Kjeldahl yöntemiyle protein analizi (mevcut ve kuru madde bazında) |
GOST 10846, DSTU ISO 20483, ISO 20483, GAFTA 4:2/ISO 20483 |
Lif oranı |
GOST 13496.2, ISO 6865, GAFTA 9:0/ ISO 6865 |
SUNFLOWERSEED
ANALİZLER |
YÖNTEM |
Renk ve koku |
GOST 27988 |
Hektolitre ağırlığı |
DSTU 4694 |
Yabancı madde ve safsızlıklar |
DSTU 4694, GOST 10854, DSTU ISO 658, ISO 658 |
Nem oranı |
DSTU 4811, DSTU ISO 665:2008, ISO 665:2000 |
Yağ oranı |
ISO 659 |
Serbest yağ asitleri (Asit değeri) |
GOST 10858, DSTU ISO 729, ISO 660, ISO 729 |
Kjeldahl yöntemiyle protein analizi (mevcut ve kuru madde bazında) |
ISO 5983-1, GAFTA 4:1/ ISO 5983-1 |
RAPESSEEDS
ANALİZLER |
YÖNTEM |
Renk ve koku |
GOST 27988 |
Yabancı madde ve safsızlıklar |
DSTU 4694, DSTU ISO 658, ISO 658 |
Nem oranı |
DSTU 4811, DSTU ISO 665:2008, ISO 665:2000 |
Yağ oranı |
ISO 659 |
Serbest yağ asitleri (Asit değeri) |
GOST 10858, DSTU ISO 729, ISO 660, ISO 729 |
Kjeldahl yöntemiyle protein analizi (mevcut ve kuru madde bazında) |
ISO 5983-1, GAFTA 4:1/ ISO 5983-1 |
LINESEEDS
ANALİZLER |
YÖNTEM |
Renk ve koku |
GOST 27988 |
Yabancı madde ve safsızlıklar |
DSTU 4694, DSTU ISO 658, ISO 658 |
Nem oranı |
DSTU 4811, DSTU ISO 665:2008, ISO 665:2000 |
Yağ oranı |
ISO 659 |
Serbest yağ asitleri (Asit değeri) |
GOST 10858, DSTU ISO 729, ISO 660, ISO 729 |
SOYA FASULYESİ
ANALİZLER |
YÖNTEM |
Renk ve koku |
GOST 27988 |
Test ağırlığı |
DSTU GOST 10840, USDA |
Yabancı madde ve safsızlıklar |
DSTU 4964, DSTU ISO 658, ISO 658, DSTU ISO 605, ISO 605, USDA |
Nem oranı |
DSTU 4811, DSTU ISO 665:2008, ISO 665:2000 |
Yağ oranı |
ISO 659 |
Serbest yağ asitleri (Asit değeri) |
GOST 10858, DSTU ISO 729, ISO 660, ISO 729 |
Kjeldahl metodu ile protein, olduğu gibi. Kjeldahl metodu ile protein içeriği, kuru madde olarak |
ISO 5983-1, GAFTA 4:1/ ISO 5983-1 |
Nohut
ANALİZLER |
YÖNTEM |
Renk ve koku |
GOST 27988 |
Test ağırlığı |
DSTU GOST 10840, USDA |
Yabancı madde ve safsızlıklar |
DSTU 4523, GOST 30483, ISO 605 |
Nem oranı |
GOST 13586.5, ISO 24557 |
Kjeldahl metodu ile protein, olduğu gibi. Kjeldahl metodu ile protein içeriği, kuru madde olarak |
GOST 10846, DSTU ISO 20483, ISO 20483, GAFTA 4:2/ISO 20483 |
BUĞDAY KEPEĞİ
ANALİZLER |
YÖNTEM |
Yabancı madde ve safsızlıklar |
|
Tozlar |
|
Pellitlerin çapı |
|
Nem oranı |
ISO 6496, GAFTA 2:1/ ISO 6496 |
Yağ içeriği |
DSTU ISO 7302:2003, ISO 11085:2015, ISO 6492, GAFTA 3:0/ ISO 6492 |
Kjeldahl metodu ile protein, olduğu gibi. Kjeldahl metodu ile protein içeriği, kuru madde olarak |
ISO 5983-1, GAFTA 4:1/ ISO 5983-1 |
Fiber içeriği |
GOST 13496.2, ISO 6865, GAFTA 9:0/ ISO 6865 |
Kül veriminin yakma ile belirlenmesi |
ISO 2171:2007 |
SFS MEAL & CAKE
ANALİZLER |
YÖNTEM |
Renk ve koku |
|
Yabancı madde ve safsızlıklar |
|
Pellitlerin çapı |
|
Tozlar |
|
Nem oranı |
ISO 6496, GAFTA 2:1/ ISO 6496 |
FFA (Asit değeri) |
ISO 660 |
Kjeldahl metodu ile protein, olduğu gibi. Kjeldahl metodu ile protein içeriği, kuru madde olarak |
ISO 5983-1, GAFTA 4:1/ ISO 5983-1 |
Fiber içeriği |
GOST 13496.2, ISO 6865, GAFTA 9:0/ ISO 6865 |
Kül veriminin yakma ile belirlenmesi |
ISO 2171:2007 |
Soya Fasulyesi Meal & Cake
ANALİZLER |
YÖNTEM |
Renk ve koku |
|
Yabancı madde ve safsızlıklar |
|
Tozlar |
|
Pellitlerin çapı |
|
Nem oranı |
ISO 6496, GAFTA 2:1/ ISO 6496 |
FFA (Asit değeri) |
ISO 660 |
Kjeldahl metodu ile protein, olduğu gibi. Kjeldahl metodu ile protein içeriği, kuru madde olarak |
ISO 5983-1, GAFTA 4:1/ ISO 5983-1 |
Fiber içeriği |
GOST 13496.2, ISO 6865, GAFTA 9:0/ ISO 6865 |
Kül veriminin yakma ile belirlenmesi |
ISO 2171:2007 |
Kolza Tohumu Meal & Cake
ANALİZLER |
YÖNTEM |
Renk ve koku |
|
Yabancı madde ve safsızlıklar |
|
Tozlar |
|
Pellitlerin çapı |
|
Nem oranı |
ISO 6496, GAFTA 2:1/ ISO 6496 |
FFA (Asit değeri) |
ISO 660 |
Kjeldahl metodu ile protein, olduğu gibi. Kjeldahl metodu ile protein içeriği, kuru madde olarak |
ISO 5983-1, GAFTA 4:1/ ISO 5983-1 |
Fiber içeriği |
GOST 13496.2, ISO 6865, GAFTA 9:0/ ISO 6865 |
Bitkisel Yağlar
ANALİZLER |
YÖNTEM |
Tat ve koku |
GOST 5472 |
Nem oranı |
DSTU 4603, ISO 662, AOCS Ca 2c-25 |
Çözünebilen safsızlıklar |
ISO 663, DSTU 5063 |
Alevlenme noktası |
DSTU 4455, ISO 15267 |
FFA (Asit değeri) |
DSTU 4350, DSTU 5062, ISO 660 |
Peroksit değeri |
DSTU 4570, ISO 3960 |
İyot değeri |
DSTU 4569, ISO 3961 |
Hacim başına kütle |
DSTU 4633, ISO 6883 |
Soğuk test |
DSTU 4492 |
Erime noktası |
ISO 6321 |
Fosfor içeriği belirlemesi |
ISO 10540-1:2003 |
Sabun |
DSTU 6048:2008 |